επιγραφές - ψηφιακές εκτυπώσεις

επιγραφές - ψηφιακές εκτυπώσεις
Καλωσορίσατε στο διαδικτυακό τόπο των προϊόντων μας Εδώ μπορείτε εύκολα και γρήγορα να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τα προϊόντα μας,τις ισχύουσες προδιαγραφές κακ.λθώς επίσης και σε ποικίλα άλλα θέματα που αφορούν την σήμανση και ασφάλεια του οδικού δικτύου και των οχημάτων, τον εξοπλισμο ΟΤΑ, εργολάβων δημοσίων εργων και επιχειρηματειών.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιες είναι οι Βασικές Αρχές Αντανακλαστικότητας (ή ορθότερα της οπισθοαντανακλαστικότητας);

Η βασική αρχή που αφορά την αντανακλαστικότητα είναι ότι στην αντανακλαστικότητα δεν έχουμε δημιουργία φωτός αλλά δανεισμό από κάποια άλλη πηγή όπως ο ήλιος, προβολέας αυτοκινήτου το οποίο επιστρέφει πίσω προς την πηγή του.
Η αντανακλαστικότητα των πινακίδων, εξαρτάται από την ένταση του φωτός που προσπίπτει, καθώς και από τα υλικά κατασκευής.
Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι αντανακλαστικότητας:
1. Διάχυση:
Η διάχυση είναι ο πλέον κοινός τύπος της αντανακλαστικότητας και συμβαίνει όταν το φως προσπίπτει σε ανώμαλες επιφάνειες όπως στο οδόστρωμα, στα οχήματα κλπ. Αυτές οι επιφάνειες προκαλούν τη διάχυση της δέσμης του φωτός προς όλες τις κατευθύνσεις. Μόνο ένα μικρό μέρος του φωτός αντανακλάται πίσω προς τη πηγή του. Οι επιφάνειες διάχυσης είναι ελάχιστα ορατές στη βραδινή οδήγηση. 
2. Ο κατοπτρισμός
Ο κατοπτρισμός συμβαίνει όταν το φως προσπίπτει σε λείες επιφάνειες. Το φως αντανακλάται με την ίδια γωνία προς την κάθετο στην επιφάνεια με αυτήν που προσπίπτει, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση.
3. Η Οπισθοαντανακλαση
Η οπισθοαντανάκλαση , συμβαίνει όταν οι οπισθοαντανακλαστικές επιφάνειες επιστρέφουν το φως προς την πηγή εκπομπής του. Αυτός είναι ο λόγος που τα οπισθοαντανακλαστικά υλικά φαίνονται λαμπερά στους παρατηρητές που βρίσκονται πλησίον της φωτεινής πηγής, γεγονός το οποίο καθιστά αυτές τις επιφάνειες θαυμάσια υλικά για τη βραδινή οδήγηση.
Η οπισθοαντανάκλαση δημιουργείται είτε με τη χρήση γυάλινων σφαιριδίων είτε ακόμη αποδοτικότερα με τη χρήση μικροπρισμάτων (γωνία κύβου).
1. Γωνία Παρατήρησης
Γωνία παρατήρησης είναι η γωνία που σχηματίζεται μεταξύ μιας δέσμης φωτός που προσπίπτει σε μια επιφάνεια και της δέσμης του αντανακλώμενου προς το μάτι του παρατηρητή φωτός. Επίσης ονομάζεται "γωνία απόκλισης". Είναι επιθυμητή μια μικρή γωνία παρατήρησης, καθώς τα αποδοτικά οπισθοαντανακλαστικά υλικά θα πρέπει να κατευθύνουν το προσπίπτον φως πίσω προς τη πηγή εκπομπής του σε ένα στενό κώνο.
2.Γωνία Εισόδου του φωτός
Γωνία εισόδου είναι η γωνία που σχηματίζεται μεταξύ μίας δέσμης φωτός που προσπίπτει σε κάποιο σημείο μιας επιφάνειας και της κάθετης στην επιφάνεια σε αυτό το σημείο. Αυτή είναι η γωνία που ενδιαφέρει ιδιαίτερα όταν εξετάζουμε πολλές φορές την απόδοση μιας αντανακλαστικής μεμβράνης υπό γωνία. Και είναι πράγματι σημαντικό χαρακτηριστικό στην αξιολόγηση μιας αντανακλαστικής μεμβράνης, όταν σκεφθεί κανείς ότι οι πινακίδες σήμανσης πολλές φορές τοποθετούνται μακριά από τον οδηγό, στην αριστερή πλευρά του δρόμου, σε καμπύλες και μάλιστα αρκετές φορές μετατοπίζονται από την αρχική τους θέση.
Λέξεις κλειδιά που αφορούν την ανανακλαστικότητα:
  1. Φωτισμός:  Η ποσότητα φωτός η οποία πέφτει σε μια πινακίδα
  2. Αντανακλαστικά Υλικά:  Η αντανακλαστική μεμβράνη των πινακίδων
  3. Φωτεινότητα: Η ποσότητα φωτός που αντανακλάται από την πινακίδα πίσω στην πηγή του
  4. Κώνος αντανακλώμενου φωτός: Είναι ο κώνος που περιέχει το επιστρέφον φως, το οποίο πρακτικά βρίσκεται εντός 3° σε σχέση με την προσπίπτουσα δέσμη φωτός.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου